WMCO-model

WMCO-theorie

Ontdek hoe wij bij Westerink Meijer & Co naar de werkende mens kijken.

Drive

Waar komt de drang vandaan om in beweging te komen en wat maakt dat we doen wat we doen? Kort gezegd komt dit door de ‘Drive’ die we hebben. Dit noemen we ook wel onze motivatie.

Leer meer over Drive

OS

Het Operating System (OS) of de Nederlandse vertaling: 'Besturingssysteem' is het systeem wat het gedrag van mensen inzichtelijk maakt en (deels) kan voorspellen. Ieder mens heeft een eigen besturingssysteem.

Lees meer over het Operating System

Hardware

Hardware is meestal een vast gegeven en daarom verstaan we onder het begrip 'Hardware' specifieke eigenschappen van mensen die niet of nauwelijks veranderbaar zijn.

Leer meer over Hardware

Software

Software is een (her)schrijfbaar programma in computersystemen. Als we naar de mens kijken dan zien we ook dat mensen een soort 'Software' hebben die (her)schrijfbaar is.

Leer meer over Software

In het WMCO-model (afgebeeld hierboven) duiden we de vier domeinen aan met computeranalogieën. Dit doen we om een universele taal aan te bieden, zodat we eenvoudiger over de aspecten van mensen kunnen spreken. Ons model is zó opgesteld, dat deze naar de vier meest relevante aspecten van het individu kijkt én deze met elkaar verbindt.

Vrijblijvende offerte

WMCO-theorie

Download vrijblijvend ons E-book

De WMCO-theorie is ontwikkeld voor individuen, ondernemers en organisaties die meer grip willen op de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en daar een (analyse)tool voor willen gebruiken die de complexiteit van de hoeveelheid modellen, methodieken en theorieën reduceert tot een hanteerbaar geheel.

Download

Artikelen

Psychologie voor organisatieoptimalisatie [Paper]

Hoe Erik Erikson met zijn theorie: “De acht fasen of ontwikkelingsstadia van de mens” ons kan helpen met het optimaliseren van onze bedrijfsvoering.

Lees meer

De Nederlandse verkiezingen 2021 [video]

In deze video gaan we weer eens off topic en bespreken we de uitslag en de effecten van de Nederlandse verkiezing anno 2021.

Lees meer

Bekijk alle artikelen