wmco windroos

Andrei Westerink

Andrei Westerink

Over Andrei

Bijna geboren en getogen in Groningen en getrouwd met een Friezin en vader van vier dochters. Rechten gestudeerd aan de RUG. Eerst in het bankwezen gewerkt en daarna bij Artsen zonder Grenzen in Bangladesh en Darfur waar ik mijn passie voor organisatie en het functioneren van mensen heb ontdekt. Vervolgens als (interim) manager en directeur werkzaam geweest en in 2010 besloten voor mezelf te gaan werken als organisatie strateeg.

Andrei's dochters

Andrei's talenten

Volgens de Clifton strengths® zitten mijn talenten vooral in het strategisch denken en het beïnvloeden. 

1. Strategisch®
2. Individualisering®
3. Maximalisering®
4. Leergierigheid®
5. Ideevorming®

Andrei Westerink en Mark Rutte

Samenwerken met Andrei

In mijn manier van werken komen mijn talenten sterk naar voren. Mijn talent strategisch zorgt er voor dat ik altijd bezig ben met welke stappen genomen moeten worden om het doel te bereiken. Het talent Maximaliseren zorgt er voor dat ik de ander weet te overtuigen alleen voor het allerbeste te gaan. Mijn talent ideevorming verklaart waarom ik voor elke situatie een model of een theorie heb. Het talent individualisering zorgt er voor dat ik een sterke focus heb op de individuele talenten van anderen.

Visie

Andrei’s visie

In mijn manier van denken is iedereen regisseur over zijn eigen leven en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee, omdat we als individu onderdeel zijn van een groter geheel. Als iedereen zijn steentje bijdraagt dan kunnen we met z'n allen een hele mooie wereld creëren. Met passie ons werk doen, het beste voor onze opdrachtgevers realiseren, respect voor elkaar hebben, een werkomgeving creëren waar ruimte is voor werkgeluk, elkaar steunen en coachen als dat nodig is en vooral samen genieten van successen.

AndreiWesterink.nl

Meeting plannen met Andrei

Direct een telefonisch gesprek met mij inplannen? Kies hieronder een geschikt moment en ga het gesprek aan.

Cases van Andrei

Sietzema techniek

Destijds kwam Siebe Sietzema naar mij toe met de vraag of ik kon helpen met de transitie van Sietzema Techniek. Siebe was al werkzaam in het familiebedrijf en stond op het punt het bedrijf over te nemen. Als nieuwe eigenaar was Siebe vastberaden zijn rol als leider en ondernemer in te zetten om verder te kunnen groeien.

Lees meer

Voys

In 2012 begon de samenwerking met Mark Vletter van Voys en toentertijd was Voys het eigenzinnige jongetje van de klas, die dacht dat het allemaal anders kon. Vandaag de dag heeft Voys bewezen dat het ook anders kan als een organisatie zonder managers waarin de collega's de leiding nemen en het bedrijf vormgeven.

Lees meer

Bekijk alle cases