WMCO windroos

Jordan Peterson - 12 Rules for Life

Regel 9 & 10

Gepubliceerd op:

Op deze pagina staat een korte beschrijving van regel 9 en regel 10 van het boek '12 Rules for Life' van Jordan Peterson. Het is onze intentie om vanuit eigen perspectief de individuele regels te interpreteren en daarover te spreken. Deze pagina betreft geen correcte samenvatting van het gehele boek of de individuele regels.

Regel 9: Ga ervan uit dat degene naar wie je luistert iets weet wat jij niet weet

Regel 9: Ga ervan uit dat degene naar wie je luistert iets weet wat jij niet weet

Regel 9 neemt een duik in de manier waarop Peterson als psycholoog gesprekken met zijn cliënten voerde toen hij nog een eigen praktijk had. Hij haalt in dit hoofdstuk de Amerikaanse humanistische psycholoog Carl Rogers aan en vertelt zijn visie op luisteren en aandacht schenken. 

Regel 10: Wees precies in wat je zegt

Regel 10: Wees precies in wat je zegt

Regel 10 stelt dat vaagheden en onvolledige uitspraken kunnen leiden tot een slecht huwelijk en onproductieve samenwerkingen. Een voorbeeld hiervan is de uitspraak "Goedemiddag" als een werknemer om 09.05 binnenkomt terwijl verwacht wordt dat hij om 09.00 begint. Fout! Aldus Peterson. Wees precies in wat je zegt: "Je bent 5 minuten te laat, want we beginnen hier om 09.00 en ik verwacht voortaan dat je om 08.55 binnen bent zodat je precies om 09.00 kunt beginnen". 

Netflix, de Nr. 1 in haar categorie!

Netflix, de Nr. 1 in haar categorie!

Het miljarden bedrijf beschrijft in het boek 'No Rules Rules' hoe de Netflixcultuur haar sleutel tot succes is geworden. Wij gaan dit onderzoeken en delen graag onze bevindingen!

Ontdek hier hoe

Video

Bekijk hieronder de video van Mike en Andrei in gesprek over de regels 9 & 10.

Audio

Alleen luisteren? Via onderstaande knop komt u uit op onze Spotify pagina. Handig voor tijdens het autorijden.

Mike Meijer

Ook in gesprek met Mike? Neem contact op of maak hieronder meteen een afspraak!

Mike Meijer

Boekreview '12 Rules for Life'

12 Rules for Life - Regel 11 & 12

In deze aflevering bespreken Mike & Andrei de volgende regels: 11: Laat kinderen hun gang gaan wanneer ze skateboarden; 12: Aai een kat wanneer je er één tegenkomt.

Regel 11 & 12

Jordan B. Peterson Podcast

In deze video gaan Mike en Andrei in gesprek over voormalig Harvard Docent, Psycholoog en Auteur van '12 Rules for Life' Dr. Jordan B. Peterson.

Jordan Peterson