WMCO windroos

Jordan Peterson - 12 Rules for Life

Regel 7 & 8

Gepubliceerd op:

Op deze pagina staat een korte beschrijving van regel 7 en regel 8 van het boek '12 Rules for Life' van Jordan Peterson. Het is onze intentie om vanuit eigen perspectief de individuele regels te interpreteren en daarover te spreken. Deze pagina betreft geen correcte samenvatting van het gehele boek of de individuele regels.

Regel 7: Streef na wat betekenisvol is (niet wat opportuun is)

Regel 7: Streef na wat betekenisvol is (niet wat opportuun is)

Regel 7 is in eerste oogopslag een inkoppertje, maar Peterson zou zichzelf niet zijn als hij zich gemakkelijk liet lezen. In dit hoofdstuk neemt hij het filosofische vraagstuk 'wat is de zin van het leven' bij de horens en illustreert hij, via de 'gouden snaai' uit Harry Potter, hoe de zin van het leven zich manifesteert voor de ogen van de observeerder. 

Regel 8: Vertel de waarheid, of lieg in ieder geval niet

Regel 8: Vertel de waarheid, of lieg in ieder geval niet

Regel 8 is een hoofdstuk waarin Peterson illustreert welk effect het verspreiden van leugens op indivueel, maatschappelijk en globaal niveau kan hebben. Hier laat Jordan Peterson doorschemeren hoe emotioneel betrokken hij is bij de noodzaak de waarheid te vertellen, of in ieder geval niet te liegen. 

Netflix, de Nr. 1 in haar categorie!

Netflix, de Nr. 1 in haar categorie!

Het miljarden bedrijf beschrijft in het boek 'No Rules Rules' hoe de Netflixcultuur haar sleutel tot succes is geworden. Wij gaan dit onderzoeken en delen graag onze bevindingen!

Ontdek hier hoe

Video

Bekijk hieronder de video van Mike en Andrei in gesprek over de regels 7 & 8.

Audio

Alleen luisteren? Via onderstaande knop komt u uit op onze Spotify pagina. Handig voor tijdens het autorijden.

Mike Meijer

Ook in gesprek met Mike? Neem contact op of maak hieronder meteen een afspraak!

Mike Meijer

Boekreview '12 Rules for Life'

12 Rules for Life - Regel 9 & 10

In deze aflevering bespreken Mike & Andrei de volgende regels: 9: Ga ervan uit dat degene naar wie je luistert iets weet wat jij niet weet; 10: Wees precies in wat je zegt.

Regel 9 & 10

12 Rules for Life - Regel 11 & 12

In deze aflevering bespreken Mike & Andrei de volgende regels: 11: Laat kinderen hun gang gaan wanneer ze skateboarden; 12: Aai een kat wanneer je er één tegenkomt.

Regel 11 & 12