WMCO windroos

Jordan Peterson - 12 Rules for Life

Regel 5 & 6 

Gepubliceerd op:

Op deze pagina staat een korte beschrijving van regel 5 en regel 6 van het boek '12 Rules for Life' van Jordan Peterson. Het is onze intentie om vanuit eigen perspectief de individuele regels te interpreteren en daarover te spreken. Deze pagina betreft geen correcte samenvatting van het gehele boek of de individuele regels.

Regel 5: Laat je kinderen niet iets doen waardoor je de pest aan ze krijgt

Regel 5: Laat je kinderen niet iets doen waardoor je de pest aan ze krijgt

Regel 5 vertelt iets over de opvoeding van kinderen en het gevaar je eigen kinderen te wreken. Mensen hebben zeer beperkte controle over zichzelf en als jij denkt dat jij je kinderen onbewust niet als akelige kleine monsters gaat behandelen wanneer ze je constant irriteren, dan ben je naïef en heb je oogkleppen op, aldus Peterson. Laat je kinderen dus niet iets doen waardoor je de pest aan ze krijgt. 

Regel 6: Zorg dat je huis op orde is voordat je kritiek spuit op de wereld

Regel 6: Zorg dat je huis op orde is voordat je kritiek spuit op de wereld

Regel 6 is wederom een persoonlijke regel waarin Peterson de lezer streng doch rechtvaardig toespreekt op het feit dat je eerst je eigen leven nagenoeg perfect op orde moet hebben, voordat je afgeeft op het leven van anderen, de samenleving of zelfs de hele wereld. Een praktische tip die hij geeft is begin met het opruimen van je eigen kamer.

https://go.wmco.nl/netflix-no-rules-rules

Netflix, de Nr. 1 in haar categorie!

Het miljarden bedrijf beschrijft in het boek 'No Rules Rules' hoe de Netflixcultuur haar sleutel tot succes is geworden. Wij gaan dit onderzoeken en delen graag onze bevindingen!

Ontdek hier hoe

Video

Bekijk hieronder de video van Mike en Andrei in gesprek over de regels 5 & 6.

Audio

Alleen luisteren? Via onderstaande knop komt u uit op onze Spotify pagina. Handig voor tijdens het autorijden.

Mike Meijer

Ook in gesprek met Mike? Neem contact op of maak hieronder meteen een afspraak!

Mike Meijer

Boekreview '12 Rules for Life'

12 Rules for Life - Regel 7 & 8

In deze aflevering bespreken Mike & Andrei de volgende regels: 7: Streef na wat betekenisvol is (niet wat opportuun is); 8: Vertel de waarheid, of lieg in ieder geval niet.

Regel 7 & 8

12 Rules for Life - Regel 9 & 10

In deze aflevering bespreken Mike & Andrei de volgende regels: 9: Ga ervan uit dat degene naar wie je luistert iets weet wat jij niet weet; 10: Wees precies in wat je zegt.

Regel 9 & 10