WMCO windroos

Jordan Peterson - 12 Rules for Life

Regel 3 & 4

Gepubliceerd op:

Op deze pagina staat een korte beschrijving van regel 3 en regel 4 van het boek '12 Rules for Life' van Jordan Peterson. Het is onze intentie om vanuit eigen perspectief de individuele regels te interpreteren en daarover te spreken. Deze pagina betreft geen correcte samenvatting van het gehele boek of de individuele regels.

Regel 3: Sluit vriendschappen met mensen die het beste met je voor hebben

Regel 3: Sluit vriendschappen met mensen die het beste met je voor hebben

Regel 3 is basic, logisch en hard. In grote lijnen komt het erop neer dat je selectief moet zijn met het kiezen van je sociale netwerk. Zijn er mensen in je directe omgeving die je omlaag helpen? Afscheidt nemen. Helpen vrienden en familieleden je de vernieling in? Afscheidt nemen. Veel mensen willen dit niet horen, maar moeten het volgens Peterson wel horen. Omring jezelf met mensen die het beste met je voor hebbben.

Regel 4: Vergelijk jezelf met wie je gisteren was, niet met wie iemand anders vandaag is

Regel 4: Vergelijk jezelf met wie je gisteren was, niet met wie iemand anders vandaag is

Regel 4 is op de persoonlijke zelf gericht. Een vergelijking trekken met een ander mens is onrechtvaardig. Je weet immers niets over deze persoon en daarmee doe je jezelf en de ander tekort. Kijk liever naar je verleden en probeer te groeien door een klein beetje beter te zijn dan wie je vroeger was, aldus Peterson. 

Netflix, de Nr. 1 in haar categorie!

Netflix, de Nr. 1 in haar categorie!

Het miljarden bedrijf beschrijft in het boek 'No Rules Rules' hoe de Netflixcultuur haar sleutel tot succes is geworden. Wij gaan dit onderzoeken en delen graag onze bevindingen!

Ontdek hier hoe

Video

Bekijk hieronder de video van Mike en Andrei in gesprek over de regels 3 & 4.

Audio

Alleen luisteren? Via onderstaande knop komt u uit op onze Spotify pagina. Handig voor tijdens het autorijden.

Mike Meijer

Ook in gesprek met Mike? Neem contact op of maak hieronder meteen een afspraak!

Mike Meijer

Boekreview '12 Rules for Life'

12 Rules for Life - Regel 5 & 6

In deze aflevering bespreken Mike & Andrei de volgende regels: 5: Laat je kinderen niet iets doen waardoor je de pest aan ze krijgt; 6: Zorg dat je huis op orde is voordat je kritiek spuit op de wereld.

Regel 5 & 6

12 Rules for Life - Regel 7 & 8

In deze aflevering bespreken Mike & Andrei de volgende regels: 7: Streef na wat betekenisvol is (niet wat opportuun is); 8: Vertel de waarheid, of lieg in ieder geval niet.

Regel 7 & 8