WMCO windroos

Jordan Peterson - 12 Rules for Life

Regel 11 & 12

Gepubliceerd op:

Op deze pagina staat een korte beschrijving van regel 11 en regel 12 van het boek '12 Rules for Life' van Jordan Peterson. Het is onze intentie om vanuit eigen perspectief de individuele regels te interpreteren en daarover te spreken. Deze pagina betreft geen correcte samenvatting van het gehele boek of de individuele regels.

Regel 11: Laat kinderen die skateboarden hun gang gaan

Regel 11: Laat kinderen die skateboarden hun gang gaan

Regel 11 zegt iets over het effect van de overbeschermende samenleving ofwel, de overbeschermende moeder zoals Freud en Jung zouden opmerken. Dit is een psychoanalytisch verschijnsel die Peterson verder trekt dan slechts het individu. Overbescherming wekt ontwikkelingsachterstand in de hand, want opgroeiende kinderen moeten grenzen verkennen om tot zelfinzicht en volwassenheid te komen. Laat kinderen die skateboarden daarom hun gang gaan. 

Regel 12: Aai een kat wanneer je er eentje op straat tegenkomt

Regel 12: Aai een kat wanneer je er eentje op straat tegenkomt

Regel 12 is in zijn fundament kinderlijk eenvoudig. Geluk is geen vanzelfsprekendheid en wanneer je het treft, neem dan vooral de tijd om ervan te genieten. In Peterson's visie is streven naar de afwezigheid van pijn, angst en andere negatieve belevenissen een waardevoller uitgangspunt dan het streven naar geluk. Maar als je een kat (geluk) zo af en toe op straat tegenkomt, aai hem dan en geniet van het moment. 

Netflix, de Nr. 1 in haar categorie!

Netflix, de Nr. 1 in haar categorie!

Het miljarden bedrijf beschrijft in het boek 'No Rules Rules' hoe de Netflixcultuur haar sleutel tot succes is geworden. Wij gaan dit onderzoeken en delen graag onze bevindingen!

Ontdek hier hoe

Video

Bekijk hieronder de video van Mike en Andrei in gesprek over de regels 11 & 12.

Audio

Alleen luisteren? Via onderstaande knop komt u uit op onze Spotify pagina. Handig voor tijdens het autorijden.

Mike Meijer

Ook in gesprek met Mike? Neem contact op of maak hieronder meteen een afspraak!

Mike Meijer

Boekreview '12 Rules for Life'

Podcast over Jordan Peterson

In deze video gaan Mike en Andrei in gesprek over voormalig Harvard Docent, Psycholoog en Auteur van '12 Rules for Life' Dr. Jordan B. Peterson.

Jordan Peterson

12 Rules for Life - Regel 1 & 2

In deze aflevering bespreken Mike en Andrei de volgende regels: 1: Sta rechtop met je schouders naar achteren; 2: Behandel jezelf als iemand voor wiens zorg je verantwoordelijk bent.

Regel 1 & 2