Workshops

Workshops

Tien procent inspireren, negentig procent transpireren..

 • Doel: Ideeën omzetten naar concepten
 • Methodiek: Op basis van de 'creativity theory' van John Cleese
 • Duur: Eén of meerdere sessies
 • Plaats: Op locatie of bij ons op kantoor
 • Kosten: In overleg

Waar een brainstormsessie als doel heeft ideeën te genereren, gaat het bij een workshop om een specifiek idee uit te bouwen naar een praktisch concept. In onze workshops maken wij gebruik van de methodiek waarmee Monthy Python destijds succesvol is geworden en beschreven wordt in de ‘Creativity Theory’ van John Cleese. In het kort is de theorie gebaseerd op een open mode en een closed mode. In de ‘open mode’ wordt de idee vormgegeven en vervolgens wordt in de ‘closed mode’ de idee verwezenlijkt naar een werkbaar concept. De open mode staat in het teken van creativiteit en bedenken en in de closed mode is de volledige focus op resultaat. Op deze wijze realiseren we dat een idee ook daadwerkelijk wordt omgezet in een werkbaar concept.

Andrei heeft ons in een cruciale fase van het bedrijf begeleid. Hij faciliteerde gesprekken binnen onze organisatie, die tot lastige maar noodzakelijke en tevens zeer cruciale veranderingen hebben geleid.

Walter Flapper
Eigenaar Flapper Management

Lees de Case

Walter Flapper
Workshops

We need to be in the open mode when we are pondering a problem, but, once we come up with a solution, we must then switch to the closed mode to implement it. - John Cleese

In een workshop bouwen we samen met de opdrachtgever een specifiek idee uit naar een werkbaar concept. Wij maken daarbij gebruik van een methodiek om creatieve ideeën om te zetten naar werkbare concepten geïnspireerd op de visie van John Cleese.

Andrei Westerink

Interesse? Neem contact op met

Andrei Westerink

Creativiteit in management

"Telling someone to be creative is easy, it's only being it, what's difficult." ~ John Cleese

Bekijk artikel

Alle vragen over Workshops

 • Wat kost een Workshop?

  Dit is afhankelijk van het onderwerp, de duur en de benodigde voorbereidingen die wij moeten treffen. Neem voor meer informatie contact met ons contact op.
 • Hoe lang duurt een workshop?

  De duur van een workshop kan verschillen. Dit hangt helemaal af van de vraag en het onderwerp. Meer hier over weten? Neem contact op!
 • Zijn jullie workshops op maat gemaakt?

  Alle Workshops zijn op maat afgestemd op de vraag van de opdrachtgever. Op deze manier borgen we ook de gewenste uitkomst!
 • Kunnen medewerkers ook optimaliseren?

  Ja, iedereen kan optimaliseren. Zelfs al gaat het heel goed. Dit heet het 'Good to Great' principe.
 • Opereert Westerink Meijer & Co alleen in het Noorden?

  Nee, Westerink Meijer & Co heeft zelfs internationale klanten! Ontdek het op onze praktijkervaringen pagina.
 • Welk vakgebied heeft jullie expertise?

  Organisatieoptimalisatie, Performance-management, Talentontwikkeling, HR-management, (Persoonlijke)ontwikkeling.

Ga terug naar alle diensten

Blog

Gecertificeerd CliftonStrengths Coach

Kennismaken met de CliftonStrengths theorie geeft een unieke ervaring aan iedere deelnemer die de CliftonStrengths test heeft gemaakt en hierbij uitgebreid uitleg krijgt van een ervaren gecertificeerde CliftonStrengths Coach voor het interpreteren en in de praktijk kunnen toepassen van het resultaat.

Lees meer

CliftonStrengths voor organisaties

Het gebruik maken van de CliftonStrengths theorie en het inzetten van de CliftonStrengths test heeft een grote meerwaarde voor organisaties. Deze geldt voor de ontwikkeling en de prestatie van zowel individuele medewerkers als die van teams. Op strategisch organisatie niveau geeft CliftonStrengths inzichten hoe de talenten van de medewerkers zich verhouden tot de missie van de organisatie.

Lees meer

Bekijk alle blogs