Strategie consulting

Strategie bepaalt het resultaat.

Impact Strategie

Strategische keuzes bepalen uiteindelijk het resultaat. Maar strategische keuzes hebben ook impact op de dagelijkse werkzaamheden en de cultuur. Een simpele beslissingen kan grote gevolgen hebben zowel positief als negatief. Alleen een strategie is dus niet voldoende en deze zal dus vertaald moeten worden naar de operatie. Wij bieden advies bij deze vertaalslag van de implementatie van de strategie naar de operatie.

S-T-O theorie

S-T-O staat voor 'Strategisch - Tactisch - Operationeel' en daarmee wordt bedoeld het proces van de vertaalslag van strategisch naar operationeel. In de praktijk blijkt dat een strategische keuze niet makkelijk direct operationeel uit te voeren is. Als een organisatie besluit om een andere koers te varen dan is operationeel gezien niet altijd alles direct duidelijk. Daar is een tactische vertaalslag voor nodig en deze bepaalt uiteindelijk het succes van de strategische keuze. Het negeren of onderschatten van deze tactische vertaalslag is meestal de reden van niet succesvolle strategische keuzes. 

Tactische methodiek WMCO

WMCO luistert naar de strategie van de organisatie en naar welke strategische keuzes deze wil maken. Vervolgens adviseren wij wat deze strategische keuzes tot gevolg kan hebben voor de operatie en wat er 'tactisch' voor nodig is om deze ook daadwerkelijk te realiseren. Ook geven wij omgekeerd advies van operatie naar strategie als de organisatie constateert dat de operatie niet loopt volgens de strategie. In dat geval geven wij advies waar de tactische tekortkoming is of versterkt dient te worden.

Ga voor strategisch consult!

Ben je overtuigd van onze methode en wil je strategisch consult ontvangen? Vraag dan meteen een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Offerte aanvragen

Advies nodig bij het maken van uw keuze?

Heeft u vragen of twijfeld u of deze aanpak het beste bij u of uw bedrijf past? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om gezamelijk te onderzoeken welke dienst het beste aansluit.

Mike Meijer

Interesse? Neem contact op met

Mike Meijer

Thuiswerkende medewerker in z'n kracht [Video]

In deze afleveringen stappen we over van het strategische en organisatorische perspectief, naar het praktische en individuele perspectief.

Lees meer

De toekomst van thuiswerken [Video]

Deze podcast gaat over thuiswerken in het algemeen, thuiswerken in Corona tijd en de verantwoordelijkheid van medewerkers, ondernemers en de maatschappij.

Lees meer