Human Resource Consulting

HR als tactische partner voor de organisatie.

HR Strategisch

Naast dat HR administratief en fasciliterend is voor de organisatie heeft HR ook een rol als het gaat om de strategie succesvol te realiseren. HR kan vanuit de missie, de visie en de kernwaarden van de organisatie een belangrijke rol spelen in de vertaalslag van de strategie naar de organisatie op het gebied van werving en selectie, on boarding, coachen en ontwikkelen van medewerkers en onderdelen van de organisatie.

HR Tactisch

Met name de tactische rol van HR is belangrijk als het gaat om de medewerkers. HR kan de vertaalslag van de strategie naar de operatie realiseren als tactische partner en het proces begeleiden. HR kan zorgen voor de juiste aansturingscultuur; of dat nou managers of rollen vanuit een Holacracy zijn. Daarnaast werkt HR ondersteunend bij de implementatie van wijzigingen in de strategie en draagt HR de zorg dat medewerkers de juiste kennis en skills hebben om te functioneren.

HR Operationeel

Naast de rol van strategische en tactische partner is het van belang dat HR operationeel excellent functioneert. We kijken daarbij naar administratieve systemen, dossiers, overeenkomsten, operationele systematiek van het functiehuis (plannen voortgangsgesprekken, formulieren, verslaglegging, etc.). Maar ook naar kennis en vaardigheden op gebied van sollicitatiegesprek technieken, coachingsvaardigheden en motivationele factoren.

Ontvang ons Human Resource consult!

Zie ook jij de meerwaarde van Human Resource consult en wil jij je tactische ondersteuning versterken? Vraag dan meteen een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Offerte aanvragen

Advies nodig bij het maken van uw keuze?

Heeft u vragen of twijfeld u of deze aanpak het beste bij u of uw bedrijf past? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om gezamelijk te onderzoeken welke dienst het beste aansluit.

Mike Meijer

Interesse? Neem contact op met

Mike Meijer

Het 4A-feedback model van Netflix [Model]

In dit artikel gaan we in op het model dat CEO van Netflix Reed Hastings heeft ontwikkeld voor het openhartig kunnen geven van feedback: Het 4A-feedback model.

Lees meer

Netflix - No Rules Rules - Deel 1 [Podcast]

In deze podcast over het boek No Rules Rules van Netflix en de F&R Cultuur bespreken we welke stappen Netflix heeft gezet om succesvol te worden.

Lees meer