Operationeel management

"Getting things done meets people management"

Wij hebben ruim ervaring met operationeel management zowel vanuit de praktijk als bij het begeleiden van organisaties. Wij verstaan onder operationeel management 'met mensen dingen gedaan krijgen'. Daarbij gaan we ervan uit dat de manager daarin in ieder geval drie rollen heeft: 'faciliterend, transformationeel en authentiek'.

Werkwijze

We gaan met de manager aan de slag door middel van individuele coaching, maar ook door het team erbij te betrekken. We gaan op zoek naar de rol die het team nodig heeft en van de manager verwacht en deze combineren met de eigen stijl van de manager. Niemand is hetzelfde en iedereen heeft specifieke talenten. Van daaruit gaan we op zoek naar de best passende management stijl voor de organisatie. We maken daarbij gebruik van management theorieën en testen zoals de CliftonStrengths en de Big Five.

Ontvang op maat gemaakte Management Coaching!

Wil jij gecoached worden naar het zijn van een manager die aansluit op je eigen stijl maar ook op de behoeften van je medewerkers? Vraag dan meteen een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Offerte aanvragen

Advies nodig bij het maken van uw keuze?

Heeft u vragen of twijfeld u of deze aanpak het beste bij u of uw bedrijf past? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om gezamelijk te onderzoeken welke dienst het beste aansluit.

Mike Meijer

Interesse? Neem contact op met

Mike Meijer

Psychologie voor organisatieoptimalisatie [Paper]

Hoe Erik Erikson met zijn theorie: “De acht fasen of ontwikkelingsstadia van de mens” ons kan helpen met het optimaliseren van onze bedrijfsvoering.

Lees meer

CliftonStrengths voor organisaties

Het gebruik maken van de CliftonStrengths theorie en het inzetten van de CliftonStrengths test heeft een grote meerwaarde voor organisaties. Deze geldt voor de ontwikkeling en de prestatie van zowel individuele medewerkers als die van teams. Op strategisch organisatie niveau geeft CliftonStrengths inzichten hoe de talenten van de medewerkers zich verhouden tot de missie van de organisatie.

Lees meer