Big Five Personality Development

Voor Persoonlijke groei en Zelfontwikkeling. 

Persoonlijke Development op basis van de Big Five Personality theorie biedt de mogelijkheid tot diepe psychologische (zelf)ontwikkeling en groei als mens in privé en werksfeer.

Werkwijze

Development op basis van de Big Five Personality theorie begint met kennismaken. Vanuit onze visie vinden wij dat het onmogelijk is iemand te kunnen helpen zonder een gedegen relationeel en emotioneel fundement. Dit betekent concreet dat wij altijd starten met een kennismakingsesprek van ca. 1 uur met mogelijke uitloop wanneer nodig. Een relationeel en emotioneel fundament betekent het bewerkstelligen van een vertrouwensrelatie en accepteren van de wederzijdse instemming toe te werken naar de best mogelijke uitkomst.

Hierna volgt het (online)maken van de Big Five Personality test welke thuis of op het werk gemaakt kan worden via het internet. De resultaten van de test bespreken we altijd in het tweede gesprek nadat de kennismaking heeft plaatsgevonden. Na afloop van het tweede gesprek heb je meer theoretische kennis over de Big Five Personality theorie en ben je bewust van de persoonlijkheidskenmerken die jouw karakter definiëren. Eventuele vervolggesrpekken hebben betrekking op het toepassen van de theorie in de praktijk.

Theoretische achtergrond

Persoonlijkheid is een geëvolueerde oplossing voor de eeuwige problemen van het leven. Tijdens onze gesprekken zullen we onderzoeken hoe persoonlijkheid onze perceptie van de wereld bepaald en waarom anderen de wereld anders zien dan wij.

Persoonlijkheid functioneert door onze percepties, motivaties, emoties en acties te beïnvloeden zodat mensen met verschillende persoonlijkheden de wereld daadwerkelijk anders ervaren en waarnemen dan wijzelf dat doen.

De fundamentele reden waarom je persoonlijkheidspsychologie zou moeten begrijpen, is omdat je een persoon bent die zich in een sociale wereld bevindt. Je hebt een persoonlijkheid en moet samenwerken met andere persoonlijkheden.

Ontvang Coaching op basis van de Big Five persoonlijkheidstest!

Ben je overtuigd van de Big Five persoonlijkheidstest en wil je graag begeleid worden in je psychologische ontwikkeling? Vraag dan meteen een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Offerte aanvragen

Advies nodig bij het maken van uw keuze?

Heeft u vragen of twijfeld u of deze aanpak het beste bij u of uw bedrijf past? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om gezamelijk te onderzoeken welke dienst het beste aansluit.

Mike Meijer

Interesse? Neem contact op met

Mike Meijer

Het 4A-feedback model van Netflix [Model]

In dit artikel gaan we in op het model dat CEO van Netflix Reed Hastings heeft ontwikkeld voor het openhartig kunnen geven van feedback: Het 4A-feedback model.

Lees meer

Netflix - No Rules Rules - Deel 1 [Podcast]

In deze podcast over het boek No Rules Rules van Netflix en de F&R Cultuur bespreken we welke stappen Netflix heeft gezet om succesvol te worden.

Lees meer