WMCO windroos

Mike & Andrei in gesprek

Over thuiswerkende medewerkers in hun kracht zetten.

Gepubliceerd op:

In deze afleveringen stappen we over van het strategische en organisatorische perspectief, naar het praktische en individuele perspectief. Performance coach Mike Meijer geeft antwoorden op de vragen: “Hoe kun je thuiswerkende medewerkers het beste ondersteunen? Waar moeten we op letten? Wat zijn de valkuilen en hoe zet je de thuiswerkende medewerker het beste in zijn kracht?” Hij bespreekt deze vraagstukken vanuit zijn ervaring met het verbeteren en optimaliseren van het thuiswerk proces bij organisaties. Je kunt de aflvering onderaan de pagina beluisteren.

 

Werkgeluk, motivatie en talenten

Uit onderzoek van OfficeVibe over werkgeluk, blijkt dat bij 70% van de participanten vriendschappen de belangrijkste factor vormt voor een gelukkig werkleven. Lees meer over het onderzoek in mijn LinkedIn post.

Verbondenheid is één van de drie psychologische basisbehoeften die worden omschreven in de Zelfdeterminatietheorie van Deci & Ryan (2000). Wanneer je échte relatie(s) aangaat met je collega(s) en je verbonden voelt, dan heeft dit een direct positief effect op de motivatie van mensen.

De gevoelde verbondenheid en het werkgeluk verhogen is een stap in de goede richting aangaande de medewerkers in hun kracht zetten. Een volgende stap die genomen kan worden is het talentenprofiel onderzoeken. Hierdoor kom je eracht welke taken en werkzaamheden een persoon energie geeft en welke energie kosten. Talenten op de juiste manier cultivern ontlokt de latente potentie om te floreren in specifieke (werk)domeinen. 

Mike Meijer

Interesse? Neem contact op met

Mike Meijer