WMCO windroos

Modellen en Theorieëen

Leer meer over managementmodellen en theorieën. 

Clifton Strengths test

De Clifton Strengths test is een test die talenten van mensen in kaart brengt. Dit geeft ieder de mogelijkheid om met de Clifton Strengths hun oneindige potentieel te maximaliseren.

Lees meer

Eisenhower Matrix - Belangrijk Urgent

De Eisenhower matrix of model is een krachtig time management tool, dat je helpt inzicht te krijgen of je wel met de juiste taken en opdrachten bezig bent vanuit het perspectief 'Belangrijk' versus 'Urgent'. In dit artikel beschrijven we de Eisenhower Matrix en hebben we tevens een 'do it yourself' oefening toegevoegd op basis van het model.

Lees meer

Het Greiner groei fasen model

Het Greiner groei fasen model laat zien welke fasen een organisatie doorloopt naarmate de organisatie groeit in omvang en welke groeipijnen daarmee gepaard gaan. Het model laat zien dat deze groeipijnen, die zich manifesteren in een crisis, ook nodig zijn voor het bereiken van de volgende fase en de organisatie uiteindelijk sterker maken.

Lees meer

Greiner model

Lees meer

Lees meer

WMCO windroos

Lees meer in onze bibliotheek

In onze bibliotheek vind je artikelen en blogs over o.a. productiviteit, motivatie, management en ontwikkeling. 

Meer leren?

Blog's

Mike en Andrei over de Amerikaanse verkiezingen

In deze aflevering gaan Mike & Andrei Off-topic en hebben ze het over de Amerikaanse president verkiezingen. Andrei legt uit hoe het systeem werkt en bespreekt vanuit organisatorisch perspectief hoe Trumps leiderschapsstijl is (geweest).

Lees meer

Mike in gesprek met Skip van der Lande

Mike praat met Skip van der Lande over hoe hij er mede door de Corona Crisis er achter kwam dat hij het roer moest omgooien om weer gelukkig te worden.

Lees meer