WMCO windroos

Modellen en Theorieëen

Leer meer over managementmodellen en theorieën. 

Het 4A-feedback model van Netflix [Model]

In dit artikel gaan we in op het model dat CEO van Netflix Reed Hastings heeft ontwikkeld voor het openhartig kunnen geven van feedback: Het 4A-feedback model.

Lees meer

De F&R Cultuur van Netflix [Model]

In het boek 'No Rules Rules' beschrijven Netflix CEO Reed Hastings en business professor Erin Meyer hoe de Netflix cultuur het bedrijf enorm succes bracht.

Lees meer

CliftonStrengths test [Theorie]

De Clifton Strengths test is een test die talenten van mensen in kaart brengt. Dit geeft ieder de mogelijkheid om met de Clifton Strengths hun oneindige potentieel te maximaliseren.

Lees meer

Levenscyclus checklist

Andrei heeft een checklist ontworpen waarmee je kunt onderzoeken hoe het staat met de levenscyclus voor medewerkers in jouw organisatie. Wat gaat goed en waar zijn kansen voor optimalisering.

Download de checklist!

Eisenhower Matrix - Belangrijk Urgent [Model]

De Eisenhower matrix of model is een krachtig time management tool, dat je helpt inzicht te krijgen of je wel met de juiste taken en opdrachten bezig bent vanuit het perspectief 'Belangrijk' versus 'Urgent'. In dit artikel beschrijven we de Eisenhower Matrix en hebben we tevens een 'do it yourself' oefening toegevoegd op basis van het model.

Lees meer

Greiner model - the Greiner Curve [Model]

Het Greiner groei fasen model laat zien welke fasen een organisatie doorloopt naarmate de organisatie groeit in omvang en welke groeipijnen daarmee gepaard gaan. Het model laat zien dat deze groeipijnen, die zich manifesteren in een crisis, ook nodig zijn voor het bereiken van de volgende fase en de organisatie uiteindelijk sterker maken.

Lees meer

Blog's

Psychologie voor organisatieoptimalisatie [Paper]

Hoe Erik Erikson met zijn theorie: “De acht fasen of ontwikkelingsstadia van de mens” ons kan helpen met het optimaliseren van onze bedrijfsvoering.

Lees meer

Inzichten voor organisatie optimalisatie [Video]

Inzichten die helpen om organisaties te optimaliseren. Andrei deelt zijn kennis die hij de afgelopen 20 jaar heeft opgedaan als manager en organisatieadviseur.

Lees meer