WMCO windroos

Levenscyclus van Medewerkers

Meer rendement en werkplezier.

Gepubliceerd op:

Levenscyclus medewerkers

Een onderdeel van het functiehuis kan volgens Andrei gaan over de Levenscyclus van medewerkers in je organisatie. De reis die een medewerker maakt in je bedrijf heeft een kop en een staart. Deze reis optimaliseren zorgt voor meer rendement en vooral ook voor meer werkgeluk. Iets wat vandaag de dag niet meer valt weg te denken in het gesprek over organisatie optimalisatie.

Een levenscyclus van een medewerker kent de fasen 'Aantrekken - Aannemen - Aan boord komen - betrekken - presteren - ontwikkelen - afscheid nemen'. Bij deze fasen horen talloze momenten waarin de organisatie met de medewerker communiceert zoals einde proeftijdgesprek, functioneringsgesprekken, tussentijdse gesprekken, coachinggesprekken, etc. Als je als organisatie in staat bent deze te optimaliseren dan verhoogt dat het rendement en werkgeluk. In de video wordt de levenscyclus besproken en hoe je deze kunt optimaliseren als organisatie.

In de video is te tevens te horen dat Andrei op basis van zijn jarenlange ervaring een checklist heeft gemaakt om de levenscyclus in organisaties te meten. Deze checklist kun je downloaden via een link die we voor het gemak óók hieronder hebben geplaatst.

De levenscyclus checklist

Andrei heeft een checklist ontworpen waarmee je kunt onderzoeken hoe het staat met de levenscyclus voor medewerkers in jouw organisatie. Wat gaat goed en waar zijn kansen voor optimalisering.

Download nu checklist!

Luister mee via Spotify

Geen tijd om een hele aflevering via YouTube te bekijken? Daar hebben we alle begrip voor en daarom kun je de aflevering ook via Spotify beluisteren of via iTunes, als je daar liever gebruik van maakt.

Andrei Westerink

Interesse? Neem contact op met

Andrei Westerink