WMCO windroos

Extrinsieke en Intrinsieke motivatie

Een significant verschil.

Gepubliceerd op:

De uitleg

In deze video legt Mike het verschil uit tussen Extrinsieke en Intrinsieke motivatie. In het kort komt het hier op neer:

Extrinsiek gemotiveerd zijn betekent dat je de taak of activiteit uitvoert vanwege het gewin dat ermee gemoeid is. Wie bijvoorbeeld een baan aanneemt vanwege geld, status en secundaire arbeidsvoorwaarden is extrinsiek gemotiveerd.

Een definitie van intrinsieke motivatie is: "Het uitvoeren van een activiteit omdat ze op zich leuk en interessant is". Het feit dat Mike het helpen van mensen leuk en interessant vind, betekent dat hij intrinsiek gemotiveerd is om de activiteit uit te voeren.

Onderzoek ALTIJD of je medewerkers werken vanuit een intrinsieke of extrinsieke motivatie als je medewerkers voor langere tijd wilt behouden. Extrinsiek gemotiveerde mensen raken uiteindelijk gedemotiveerd. 

Mike Meijer

Interesse? Neem contact op met

Mike Meijer

Gecertificeerd CliftonStrengths Coach

Kennismaken met de CliftonStrengths theorie geeft een unieke ervaring aan iedere deelnemer die de CliftonStrengths test heeft gemaakt en hierbij uitgebreid uitleg krijgt van een ervaren gecertificeerde CliftonStrengths Coach voor het interpreteren en in de praktijk kunnen toepassen van het resultaat.

Lees meer

CliftonStrengths voor organisaties

Het gebruik maken van de CliftonStrengths theorie en het inzetten van de CliftonStrengths test heeft een grote meerwaarde voor organisaties. Deze geldt voor de ontwikkeling en de prestatie van zowel individuele medewerkers als die van teams. Op strategisch organisatie niveau geeft CliftonStrengths inzichten hoe de talenten van de medewerkers zich verhouden tot de missie van de organisatie.

Lees meer