WMCO windroos

Extrinsieke en Intrinsieke motivatie

Een significant verschil.

Gepubliceerd op:

De uitleg

In deze video legt Mike het verschil uit tussen Extrinsieke en Intrinsieke motivatie. In het kort komt het hier op neer:

Extrinsiek gemotiveerd zijn betekent dat je de taak of activiteit uitvoert vanwege het gewin dat ermee gemoeid is. Wie bijvoorbeeld een baan aanneemt vanwege geld, status en secundaire arbeidsvoorwaarden is extrinsiek gemotiveerd.

Een definitie van intrinsieke motivatie is: "Het uitvoeren van een activiteit omdat ze op zich leuk en interessant is". Het feit dat Mike het helpen van mensen leuk en interessant vind, betekent dat hij intrinsiek gemotiveerd is om de activiteit uit te voeren.

Onderzoek ALTIJD of je medewerkers werken vanuit een intrinsieke of extrinsieke motivatie als je medewerkers voor langere tijd wilt behouden. Extrinsiek gemotiveerde mensen raken uiteindelijk gedemotiveerd. 

Mike Meijer

Interesse? Neem contact op met

Mike Meijer

Mike in gesprek met Skip van der Lande #2

Met Skip van der Lande in gesprek over coaches en mentoren. Hoe en waar vind je een coach of mentor en wat levert het je op?

Lees meer

De vier domeinen van de CliftonStrengths test

Ieder domein heeft een eigen kleur en bij ieder domein hoort een specifiek gedragskenmerk. Wanneer we de vier verschillende domeinen uitleggen, maken we vaak gebruik van een analogie over het opzetten van een grote legertent.

Lees meer