WMCO windroos

Extrinsieke en Intrinsieke motivatie

Een significant verschil.

Gepubliceerd op:

De uitleg

In deze video legt Mike het verschil uit tussen Extrinsieke en Intrinsieke motivatie. In het kort komt het hier op neer:

Extrinsiek gemotiveerd zijn betekent dat je de taak of activiteit uitvoert vanwege het gewin dat ermee gemoeid is. Wie bijvoorbeeld een baan aanneemt vanwege geld, status en secundaire arbeidsvoorwaarden is extrinsiek gemotiveerd.

Een definitie van intrinsieke motivatie is: "Het uitvoeren van een activiteit omdat ze op zich leuk en interessant is". Het feit dat Mike het helpen van mensen leuk en interessant vind, betekent dat hij intrinsiek gemotiveerd is om de activiteit uit te voeren.

Onderzoek ALTIJD of je medewerkers werken vanuit een intrinsieke of extrinsieke motivatie als je medewerkers voor langere tijd wilt behouden. Extrinsiek gemotiveerde mensen raken uiteindelijk gedemotiveerd. 

Mike Meijer

Interesse? Neem contact op met

Mike Meijer

#6 Mike en Andrei in gesprek

In deze aflevering hebben ze het over Gallup. Mike en Andrei hebben het over de training die Andrei recent heeft gevolgd bij Gallup om Certified Strengthsfinder Coach te worden.

Lees meer

#5 Mike en Andrei in gesprek

Een gesprek over historie van de test, de validiteit van de test én de impact van de test op zakelijk vlak én persoonlijk vlak!

Lees meer